God undervisning - interview med Lars Ulriksen del 1

Af Jeppe Ejlskov · I jagten på god undervisning møder jeg Lars Ulriksen, professor i naturfagenes uddannelsessociologi, KU. I denne første del af interviewet kan du læse om mødet mellem uddannelser og studerende, forandrede risici, overflade og dybdelæring og gode gamle Knud Illeris. God undervisning har, ifølge Ulriksen, opmærksomhed på og handlerum for eleven. Det er samtidig også en undervisning, der kan give et svar på: hvorfor er det vigtigt at lære det her?

Læs mere ➞

Pissedårlig undervisning - anmeldelse

Af Jeppe Ejlskov · Kære underviser. Kære kollega. Du kommer ikke udenom at levere pissedårlig undervisning. Det er som det skal være, for vejen til god undervisning går gennem den pissedårlige undervisning. Det er en af de centrale pointer i Alexander von Oettingens nye bog “Pissedårlig undervisning”. I bogen folder Alexander von Oettingen, Prorektor ved UC SYD, sig ud med skarpe pointer, humor og befriende paradokser.

Læs mere ➞

Er undervisning også opdragelse?

Af Søren Lindgreen. Jagten på dannelsen er i fuld sving, og den offentlige debat er fuld af råd til hvordan man opnår denne halvt mytiske dannelse. Opdragelse kan ses i et dannelsesperspektiv, og undervisning kan ses som opdragelse.

Edmund Burke – konservatismens profet (en anmeldelse)

Af Søren Lindgreen

Den politiske debat om hvorvidt mennesket er rationelt og selv kan eller skal designe sit samfund fra bunden buldrer der udad i dag. Adfærdsøkonomi og AI er med til at give diskussionen nye nuancer. Men diskussionen er ikke ny.

I moderne tid startede debatten for alvor mellem Edmund Burke og Thomas Paine i en bitter strid om hvorvidt borgerdrevene revolutioner og dyrkelsen af den menneskelige rationalitet var vejen frem mod bedre samfund. Professor Claus Bryld har skrevet en glimrende bog der gør os klogere på hovedpersonerne i The Great Debate.