God undervisning - interview med Lene Tanggaard del 1

Af Jeppe Ejlskov · Lene Tanggaard, professor i psykologi og rektor for Designskolen i Kolding, skriver letlæste men langtfra letfordøjelige bøger om kreativitet og læring. Jeg har med stor fornøjelse læst “Det Kreative Nej”, “Læringsglemsel”, “FAQ om kreativitet” og den fremragende grundbog “Pædagogisk Psykologi”. I denne første del af interviewet kan du læse om god undervisning som, ifølge Tanggaard, handler om at myndiggøre og frigøre. God undervisning skal frigøre eleven fra deres umiddelbare livsverden. Den skal tage eleverne med ind i en faglig verden, for at gøre dem i stand til at gå ud i verden igen. Friheden vokser ud af afhængigheden, og hvorfor og hvem er de vigtigste didaktiske spørgsmål.

Læs mere ➞

101 metoder til bedre undervisning

Af Søren Lindgreen

God undervisning handler om aktive deltagere, og med bogen 101 metoder til undervisning af børn og unge er det Annette Hildebrand Jensen og Helle Kloppenborgs ærinde at hjælpe undervisere med netop det. Vi er begejstrede.

Singulariteternes samfund – en anmeldelse

Af Søren Lindgreen

Som jeg ser det, så er to af de væsentligste udfordringer som undervisningssektoren står overfor, manglen på motivation og problemer med at fastslå autoriteter.

Da jeg læste den tyske sociolog Andreas Reckwitz seneste bog Singulariteternes samfund forstod jeg lidt bedre hvorfor at elever hellere vil være på sociale medier end følge med i timerne.

Det Kreative Nej - anmeldelse

Af Jeppe Ejlskov · Brug afvisninger som drivkraft! Det er budskabet i Lene Tanggaards letlæste men langtfra letfordøjelige bog: “Det Kreative Nej”. Tanggaard behandler på glimrende vis noget vi alle har prøvet før: at blive afvist. Skynd dig langsomt. Køb Tanggaards bog og mind dig selv og dine kollegaer om, at der er når modstanden og afvisningerne rammer os, at vi lærer allermest. Når den ene dør smækker åbner en anden.

Læs mere ➞

Kreativitetens opfindelse – en anmeldelse

Af Søren Lindgreen

Reckwitz hovedpointe er, at det æstetiske ikke er blot er et kunstnerisk ornament på modernitetens motor. Det er selve det brændstof der får motoren til at køre rundt. Det er ønsket om at leve, forbruge og producere kreativt, nytænkende og æstetisk, der har skabt verden anno 2020.