Tryk på kontakten – god klassekultur i virtuel undervisning

Af Ditte Gøricke Jensen og Pernille Hedegaard Bøgh

Under hjemsendelsen fik vi mulighed for at observere, deltage i og selv afprøve en del virtuel undervisning, der blev udbudt på skoler og ungdomsuddannelser i hovedstadsområdet. Det stod hurtigt ret tydeligt, at ét element viste sig at være tilsidesat eller helt glemt: plejen og vedligeholdelsen af undervisningsfællesskabet, som knytter os sammen. Her er hvad vi fandt ud af.

Fordelene ved online-undervisning

Af Søren Lindgreen

Guderne skal vide, at jeg foretrækker at undervise in real life. Jeg er overbevist om, at den didaktiske og sociale kvalitet er højere i klassen.

Når det så er sagt, er der også gode ting ved online undervisning. Her er nogle af dem.

Læring foregår med hele kroppen

Af Søren Lindgreen

Vi ved det egentligt godt: Undervisning er altid noget praktisk der foregår i et konkret rum med levende mennesker. Alligevel er godt en gang imellem at blive mindet om, at vi ikke kun skal tale til intellektet, når vi underviser.

Undervisning er altid undervisning af mennesker med en krop og en historie. Jo mere disse bliver inddraget, des bedre undervisning.

Ønsket om kontrol og følelsen af utilstrækkelighed

Af Søren Lindgreen.

Generation Z er svær at blive klog på. De er frie men tryghedssøgende. De har ekstroverte idealer men en introvert livsstil. De har en facade af skønhed og sikkerhed, men tumler med en stærk følelse af at være utilstrækkelig. Jeg ville gerne blive lidt klogere, og her er hvad jeg fandt ud af.

Smittetryk og samfundssind – en anmeldelse

Af Søren Lindgreen.

Vi taler alle sammen om corona. Ved at læse den foreløbige analyse Smittetryk og samfundssind af Kjeld Møller Pedersen, kan man gøre samtalen mere substantiel og forsøge at perspektivere sundhedsvæsenets udfordringer og håndtering af samme over på sit eget felt - hos os undervisning. Det kan anbefales.